България - Опасност за Русия! В Кремль сошли с ума!

"Новата военна доктрина на Руската Федерация определя като най-голяма външна опасност разширяването на НАТО и „дестабилизацията на някои територии”. И ако за „експанзията на НАТО” бе ясно отдавна, то появата на определението „дестабилизация на някои територии” показва недвусмислено, че в Кремъл лека полека започват да схващат, а и да приемат като неизбежност, излизането на Украйна от руската сфера на влияние.
Новата военна доктрина се появява само четири години след старата. През това време нищо особено не се е случило в Европа освен самата руска агресия срещу Украйна. Но още в предишната доктрина, тази от 2010 г., Русия определяше НАТО като „потенциална опасност” Следователно, приемането така спешно на нова военна доктрина показва ясно, че Москва продължава да мисли с категориите на агресивността и да вижда свои интереси там, където вече ги няма.
България като член на НАТО трябва да направи сериозен анализ и даде ясна оценка на новата руска военна доктрина, на нейния агресивен и антибългарски характер. Защото тя предполага опити за действия и на българска, т.е. натовска територия, включително икономически саботажи /аферата КТБ и далаверите „АЕЦ „Белене” и „ Южен поток” /, политическа дестабилизация, засилване на агентурната дейност.
Знаменателно е, че като „потенциална опасност” доктрината сочи Украйна. Това показва, че в Москва осъзнават, че Украйна споделя вече същата воля, както някога Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния и България, а именно, волята да избяга от сферата на влияние на Русия. Това осъзнаване стана възможно благодарение на достойното и храбро поведение на украинския народ, който в изключително трудна политическа и икономическа ситуация намери сили в себе си да се противопостави на руската агресия.
Експертите обръщат внимание и на проблема, който самата Русия предстои да има със създадените от нея „терористи”. Става дума за обучените сепаратисти, за прехвърлените в Украйна бандити, за които отсега е ясно, че след края на конфликта няма да се върнат лесно към обикновения граждански живот, а ще продължат да представляват опасност за вътрешната сигурност, както на Русия, така и на Украйна.
Русия тепърва ще осъзнава като сериозен политически проблем създаването на „наши терористи" и на "наш Крим". За такива случаи българският народ има мъдра поговорка: "Шило в торба не стои".
И в заключение. Когато държава като Русия започва да пише през три-четири години „нови военни доктрини” изводът е само един: В КРЕМЛЬ СОШЛИ С УМА!", коментира Александър Йорданов в личната си страница в социалната мрежа Фейсбук.