Росен Плевнелиев: ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива - bulgaria.utre.bg

Росен Плевнелиев: ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
27 август 2021, 10:02 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    rosenplevneliev.bg

„Народът казва много ясно, че ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива. Това са 1 милион българи. Защо? Каква е демократичната логика на това?“, заяви президентът на България в периода 2021-2017 г. Росен Плевнелиев в "Лице в лице".

Плевнелиев коментира данните от национално проучване на електоралните нагласи на „Маркет линкс“, които показват, че ГЕРБ отново е първа политическа сила, "Демократична България" е на второ място, а БСП и „Има такъв народ“ са на трето място. Според него тези резултати сигнализират за отдръпване на "популистката вълна".

По думите му тук вина има и президентът Радев, който е заложил на деструктивното и "силата му идва, защото се е позиционирал като основен противник на Борисов", но се е "провалил" в основната си мисия - "да гради".

"Що се отнася до настоящата политическа ситуация, „честният подход към българският народ е да отидем на избори две в едно“, смята Плевнелиев.

„Много малки, дори нищожни са шансовете България да има правителство. Честният подход към българските граждани били или избори 2 в 1, или правителство, подплатено с ясни преговори, коалиционно споразумение и решения. Второто изглежда невъзможно“, каза Плевнелиев.

Президентът (2021-2017 г.) коментира и някои министри от служебното правителство: "Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков са успешните министри в служебното правителство. Те биха били успешни във всяко едно правителство. Те си разбират от работата и правят добре това, което правят. Безспорно тези хора стоят добре и знаят какво правят, бих се радвал те да продължат в българската политика".

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета