Явор Дачков: Репликата на Рашков е недопустима за позицията, която заема - bulgaria.utre.bg

Явор Дачков: Репликата на Рашков е недопустима за позицията, която заема

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
18 май 2021, 17:46 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Фейсбук

От Фейсбук профила на журналиста Явор Дачков

В продължение на 20 години Слави Трифонов водеше предаване в най-гледаното време на бТВ от което обиждаше Борисов през ден и правеше скечове за ГЕРБ и управляващите непрекъснато. Заради БТВ днес Слави Трифонов е водач на най-голямата опозиционна сила срещу ГЕРБ.

БТВ отразяваше протестите дори когато на тях имаше много малко хора. Всяко блокиране на кръстовище от петима души попадаше в централната емисия, несъразмерно отразено от гледна точка на информационния повод. Живи включвания и говорители срещу правителството на ГЕРБ. По бТВ Васил Божков обяви ГЕРБ за хунта, сагата "8-те джуджета", апартамент-гейт, ремонта на Графа и всички скандали бяха подробно отразявани. Дори несвързаните показания на Илчовски.

Като цяло БТВ е най-опозиционната медия в последния мандат на ГЕРБ. Атаката срещу нея е политическа глупост, а репликата на Бойко Рашков е политическа грешка. По принцип балансите в такава огромна медия, собственост на корпорация са много сложни и тънки за изпълнение. Престараването на двамата колеги, които за баланс са се обрушили несъразмерно върху Бойко Рашков не са повод да се съди телевизията несправедливо. А думите му са недопустими от позицията, която заема. По принцип в България медиите са доста по-свободни от медиите в САЩ и редица страни от Западна Европа. Приказките за 112 място са тъпа и невярна пропаганда. Казвам го като журналист, който заради царя, Тройната коалиция, Борисов и Пеевски няма предаване в национален ефир от 20 години. Репликата на Рашков, продиктувана от наранено честолюбие е политически гаф. Войната с такава голяма медия няма как да бъде спечелена и само носи щети. От друга страна тази реплика с нищо не допринася за подобряване на качеството на журналистиката, което я прави и напълно безсмислена по същество. Феновете, които са срещу ГЕРБ ще се изкефят, но с репликата си срещу БТВ Рашков всъщност вреди на каузата им.

**********

Впрочем Бойко Рашков така и не отговори на най-важния и скандален въпрос - какво прави учредителка на партията на Васил Божков и бивш и уволнен служител на КПКОНПИ като шеф на политическия му кабинет. Това е истинският скандал.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета