Явор Дачков съди премиера за клевета

Новините

18-01-2012, 15:04

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Дачков се закани да иска голямо обезщетение за клеветата.

Журналистът Явор Дачков ще заведе граждански иск за клевета срещу премиера Бойко Борисов

за това, че премиерът публично определил като манипулирани записите, в които той нарежда на шефа на митниците Ваньо Танов да изведе инспекторите от пивоварната на Мишо Бирата, съобщи Дарик.

Записите бяха разпространени преди година на пресконференция на вестник "Галерия", на който Дачков е зам.-главен редактор. По време на специална пресконференция днес Явор Дачков обяви, че записите са направени от Специални разузнавателни средства и не са манипулирани, което е било доказано и от различни експертизи. Според журналиста това са автентични СРС-та, направени от МВР, които са разработвали шефа на митниците Ваньо Танов.

До същите записи обаче достъп имали и служители на ДАНС, които, чрез обикновен диктофон, ги записали. Дачков смята, че това е схема за рекет, прилагана от години от ръководството на ДАНС, за да притискат бизнесмени и политици. Според Дачков лично заместник-председателят на ДАНС и бившият шеф на службата Цветлин Йовчев са знаели за тази схема и са я използвали. Дачков се закани да иска голямо обезщетение за клеветата.