КТБ – некадърност безкрай и безхаберие докрай

КТБ – некадърност безкрай и безхаберие докрай

Дойде чаканият с месеци ден за вложителите с гарантирани от закона влогове във фалиралия трезор на Цветан Василев. Днес клиентите на КТБ могат най-накрая да получат достъп до сметките си в банката. Месеци наред клетите хорица, в разрез с всички европейски правила и директиви, не можеха да разполагат със средствата си. Умишленото тупане на топката от компетентните институции причини сериозни затруднения на физически и юридически лица, чиито основни сметки бяха в черната дупка на мустакатия Банкер.

О чудо! БНБ и Фондът за гарантиране на влоговете проведоха що годе адекватна разяснителна кампания след отнемане лиценза на КТБ. Вървяха клипчета по телевизиите, печатните медии бяха заляти с публикации и обяснения как точно потърпевшите българи ще могат да вземат парите си. Тъкмо бяхме решили, че въпреки огромното забавяне БНБ са свършили работата си. По-добре късно отколкото никога.

Типично по български не закъсняха лъжиците катран в кацата с меда. Оказа се че организацията не е на необходимото ниво, а списъците с вложители са пълни с грешки, в следствие което хората не могат да си вземат парите. Ужас и безумие! И пълна подигравка със здравето и психичната устойчивост на изнервените до краен предел от отрязания достъп до спестяванията си наши сънародници.

Точно това не трябваше да се случва. Но то се случи. Ако сега Искров не си подаде оставката не знам кога. Защото негова и само негова е цялата вина за всички простотии по аферата на века – източените 4 милиарда от КТБ.

Май двама от знаковите банкери на Републиката (досега) са на път към столичния квартал „Банишора“ – там е Централният софийски. Където могат да пишат книги и речи по любимата им тема – „КТБ: хроника на грабежа, некадърността и безхаберието“. Пиеса в която и двамата герои имат главна роля.