Няма напрежение пред банките, които изплащат влогове от КТБ

Парите

04-12-2014, 10:54

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пред клонове в Пловдив има по 10-ина души

Няма напрежение пред банките в Пловдив, които изплащат влогове в КТБ. Пред клоновете има по 10-ина души, които търпеливо чакат реда си. Повечето от вложителите заявиха, че ще прехвърлят парите си в други банки по безкасов път. Гражданите увериха, че създадената организация при изплащането е добра.

За спокойствие сред вложителите на КТБ призова главният изпълнителен директор на ДСК – една от 9-те банки, които от днес изплащат депозити в Кооперативна търговска банка. 

Осигурена е необходимата организация за работа и сумите ще се изплащат безпроблемно. Призовавам хората обаче да не се струпват в първите дни пред клоновете на банките, за да не се образуват големи опашки. Взети са и необходимите охранителни мерки, но гражданите трябва да се погрижат сами за пренасянето на сумите по домовете си, съобщи за Радио Пловдив изпълнителният директор на ДСК Виолина Маринова, която припомни, че депозити могат да бъдат теглени за срок от следващите 5 години. Тя посъветва хората с депозити в КТБ да прехвърлят средствата си бекзасово в други банки, тъй като парите, съхранявани вкъщи, не са на сигурно място.