Цацаров, иди си с мир!

В коя европейска държава прокуратурата публично изказва мнение как си върши работата „четвъртата власт“?

Главният прокурор вече прекали. Не съм фен на Прокопиев, нито на изданията му, но е абсурдно в официалния сайт на държавното обвинение да се дават оценки и квалификации за работата на журналистите. Цацаров и шайката му ни върнаха в най-мрачните времена на тоталитарното правосъдие.
В небитието отидоха разбитите съдби и погубени животи на дисидентите, прекарали най-хубавите си години в комунистическите зандани. Илия Минев, Петър Дертлиев, Любомир Собаджиев – всички те очевидно са направили своята саможертва нахалос. Митингите и кръглите маси преди 25 години са били напразни, всичко е било цирк и мимикрия, зад завесата на които кукловодите от ДС са редили елемент по елемент бъдещия пейзаж на опосканата от тях България.
В коя европейска държава прокуратурата публично изказва мнение как си върши работата „четвъртата власт“? Къде е прието един от фундаментите в демократичната държава да твърди, че за еди кой си вестник било характерно „манипулативното и тенденциозно поднасяне на информацията“? Още по-отвратително е, че тази словесна помия идва от уж независимата съдебна власт, тази която трябва да е над всичко и всички, с превръзка на очите.
Но очите и са широко отворени. Такива бяха и след Костинбродския атентат, когато на практика прокурорите дадоха властта в ръцете на турскочервената коалиция. Година и няколко месеца по-късно няма и ред доказващ опит за манипулация на изборите. Всъщност има – стотици публикации в сайтове и вестници, опорочили деня за размисъл преди последния парламентарен вот. С пълното съдействия на бутафорната Цацаратура!
Може би наистина прокуратурата трябва да е под шапката на изпълнителната власт, подлежаща на парламентарен контрол. Все пак сме парламентарна република, а не бананова държава, управлявана с декрети от Цацаров и назначилите го олигарси.
Мистър Главпрокурор, тръгни си с мир, в противен случай идват пак февруарските протести!