Бивш министър се реиндустриализира – от дни не е спрял да произвежда новини

После, за да няма празно, Стойнев изчурулика, че Пееф има строителни фирми

Ние винаги сме си знаели, че Великият реиндустриализатор, поразяващата уста №2, човекът, който лъжеше както диша за преговорите с ЕС по Южен поток, личният избор на Серж за наследник на лидерското място в БСП, а.к.а. Драгомир Стойнев, е страхотно недоразумение както в морален, така и в интелектуален план. Но откак слезе от власт, несъвсем младият вече възпитаник на Сорбоната се е амбицирал да го доказва всеки ден, всеки час, с всяко поредно интервю. Пък и медиите, да не им е уроки, усетиха пакостливия чар на горкото лапацало и го канят непрекъснато, а човекът колчем захапе микрофон, и бърза да произвежда новини.
Първо ни зарадва с признанието, че ръководството на БСП, дето се опита да се направи на ни лук яло и даже покритикува подписания в дванайсет без няколко секунди договор за Седми блок на АЕЦ Козлодуй, е ходило на килимчето пред Уестинг хауз. Сигурно по същото време, по което искаше импийчмънт на президента, понеже се бил срещал с шефовете на една електрическа компания. Защо ходите лично, бе, абдали? Лобисти за целта няма ли?
После, за да няма празно, Стойнев изчурулика, че Пееф има строителни фирми, каквито в отчетите пред Сметната палата успелият млад мъж не е декларирал. А най-приятното е, че бившият министър и неуспял кандидат-лидер го прави от добро сърце и с добри намерения – в смисъл, пояснява, че Пеевски бил извадил своите фирми от консорциума за Патока, за да не вреди на сделката.
И на тоя фон, очакваният и неизненадващ хейт против служебния кабинет направо ни умилява със своята загриженост за кариерния избор на правосъдния министър, който преценил, че няма да има възможност да работи и като адвокат, защото не му стига времето. Та по тоя повод една кохортичка кресливо му поиска вече оставката. Разбира се, не изключваме възможността новото правителство също да произведе някоя и друга забележителна глупост, но на фона на тия, дето току-що си отидоха, всеки би изглеждал като мъдрец.