Рибата се вмириса откъм Цацата

Както всичко случващо се в годините на идиотския ни Преход, така реформите и разчистването на Авгиевите обори в прокуратурата се оказаха нищо повече от път към Ада, постлан с добри намерения.

Сега ще призная, че аз бях поредният излъган от измамата на Пеевски и вестниците му когато избираха Цацаров за прокурор, а конкурентът за поста Сарафов – за негов заместник. По онова време, в края на 2012-та година, вездесъщият и успял на 33 години депутат съумя да изгради ореол на херувим, ангел и други митични създания около главата на сегашния обвинител номер 1 на държавата.

До нас, естествено внимателно дестилирано от Пеевската лаборатория, достигаше внушението, че едва ли не майка Тереза поема най-критикуваната от обществото и европейските ни партньори институция, станала символ за злоупотреба, корупция и незаконно облагодетелстване в служба на олигарси и мафиоти.

Наистина пътят към Ада се оказа постлан с добри намерения! Защото Цацаров и Сарафов демонстрираха ясно, че не са нищо повече от продължители волята на Делян Пеевски и неговият ментор Ахмед Доган. Благодарение на тях бе извършен държавният преврат срещу законното правителство на ГЕРБ и Борисов. С помощта на двуцифрен брой техни служители, вкарани по незнайно какви причини в офисите на една банка, бе разклатена финансовата стабилност в страната – последният рубеж на крехката ни демокрация.

Дълги години се залъгвахме с мантрата, че ако не друго то банките са ни стабилни. Да, ама не! БНБ не издържа стрес-теста и даде да се разбере, че каквото каже алкохоликът от Сараите – това ще става в държавата.

Освен ако Борисов не се върне бързо на власт и наистина изпълни онова което обеща пред участниците в откриването на кампанията им за евродепутати, в присъствието на самия Жан-Клод Юнкер – вероятен бъдещ президент на Еврокомисията – „Обвиняваха ме, че много арестувам – малко е било. Другият път повече!“