Станишев еврокомисар – КО, НЕ?!

За всички демократично мислещи хора у нас днес е ден на малката стъпка към нормализация. Не победа, не триумф, по никакъв начин не трябва да мислим, че политическата мафия е на колене, напротив – тя е набъбнала до пръсване, пълна с ресурси, власт, пари и възможности. Възможности за влияние в медиите, в съдебната власт и навсякъде в болното ни общество, бавно разкапващо се от проказата на срастналата се с държавата мафия. Ловко направлявано от разпределящия порциите и въртящия обръчите от фирми. Все самопризнания на Доган, които ние бяхме достатъчно заслепени да не видим.

Наблюдавах внимателно реакциите в социалните мрежи – цари празник и бодряшки оптимизъм. За съжаление аз не съм чак в подобно добро настроение – да казаха дата, но не фиксираха оставката. Другия вторник – пак щяло да има консултации, пак разтакаване. Време в което Олигарски и другарчетата му спокойно могат да направят такива поразии, които после не 2, а 22 десноцентристки управления няма да поправят.

Плитък е сценарият за спасение политическата кариера на проваления лидер Станишев като еврокомисар. Очевидно БСП клеква пред искането на ГЕРБ за избори в края на септември или началото на октомври единствено поради користната си задна мисъл – осигуряване на изход за бягство към Брюксел на Сергей. Начинание което донякъде ще притъпи болката от изборната загуба, акт даващ начален старт на левицата към кампанията за предсрочни парламентарни избори.

След който драматургията е още ама още по-плитка и ясна – ще съберат от кол и въже 20 хиляди платени клакьори на Бузлуджа в края на юли. Там новият комисар Станишев ще говори, че ДПС са виновни, че на БСП е нужен резултат за да стане незаобиколим фактор в новата Тройна коалиция, че властта е още по-близо и ще бъде консумирана в значително по-висока степен от досегашната година на изнасилване на социалистите от Доган и Местан.

Има една само една повтарям спирачка пред плана на Станишев/Моника и пред намерението на Орешарски да тупа топката докато свърши това за което го изпратиха кукловодите преди година. И това е – всенародна, масова окупация на институциите от днес до оставката. Никакъв Министерски съвет, никакъв парламент, който да изпраща Станишев в Брюксел.

Впиянченият председател на 42-то Народно събрание даде чудесен повод – заседание от 16,30ч. Всички на площада, защото утрето на нашите деца започва от днес.