Станишев - в паника! Страхува се от избори?

Оставка на кабинета, само ако изборите са през юли (технологично невъзможно)

Председателят на БСП Сергей Станишев промени позицията си за предсрочните избори и оставката на кабинета. След като на пленума в сряда той се обяви за спешни избори още през юли и оставка на кабинета след вота на недоверие, в четвъртък в парламента той рязко смени мнението си и подчерта, че кабинетът не бива да бърза да подава оставка. Това трябвало да стане след Консултатвиния съвет при президента идния вторник.
Възможно ли е Станишев да прави българския народ заложник на силното си его?
Bulgaria.utre.bg припомня, че всички политически експерти бяха категорични: Избори през юли са технологично невъзможни.

Запитан за реална дата за провеждане на избори, лидерът на ГЕРБ вчера подчерта: Трябва да си луд човек да кажеш – края на юли – когато всички са в отпуск и са си завели децата на море, да ги викаш да гласуват. Ако искат да ги направят и на 13 юни. Когато искат да ги направят. Подобно поведение на Станишев, Местан и компания срива държавата.

Според Борисов новите избори трябва да са, когато ги определи президента.

Според левицата за оставка трябва да се говори едва след провеждане на Консултативния съвет при президента идния вторник. За същото се обявиха и от ДПС.
Нещо повече, чудейки се какво да измисли, Станишев опита да се измъкне, че ГЕРБ не искали предсрочни избори и нямали политическа воля.
На въпрос дали това означава, че оттегля решението си за оставка на кабинета изобщо, Станишев отрече. „Ние сме казали, че има необходимост от предсрочни избори след като няма политическа среда за работа и реализация на приоритетите на кабинета”, коментира Станишев.
"Мисля, че правителството каза, че е готово да работи, докато не се появи служебно правителство. Така е редно, така е законосъобразно”, каза още Станишев.