Предизборната кампания като винкел

Георги Харизанов, бивш шеф на Напоителни системи, стоя сума ти време в затвора по скалъпено обвинение, което впоследствие отпадна. Явно е представлявал проблем за някого. Носеха се в общественото пространство намеци, че някои биха предпочели да не е на свобода по време на избори, защото имал влияние в структурите на ГЕРБ и владеел лостове за мобилизиране на електората. Държаха го известно време дори след отпадане на обвинението и от ония дни се наложи да го пуснат.

Е, няма да може да разчита никоя политическа партия на услугите му за тези избори, независимо с какви средства за постигане на влияние си е служил. Снощи като че по повод откриването на предизборната кампания е бил пребит с железни пръти пред входа на жилището си и пред очите на жена си. Сега е с опасност за живота.

Ало, правителството! Има ли евентуално някакъв начин да вземете да свършите нещо помежду напъните си да ни изкарате от ЕС и да прокарвате интересите на Путин? Държавата буквално се разпада пред очите ни. Никой вече не вярва, че на тази територия са останали някакви правила на цивилизованост, нещо като правосъдие, нещо като нормална полиция. Политическите партии се окопаха в евтин театър и напълно вдигнаха ръце от политиката. В резултат по села и паланки плъзнаха разни нови политици, които по-добре пишещите от нас оприличиха на венерическа болест. България в момента повече прилича на „Игра на тронове“ по време на свирепа между царствена война, нежели на европейска държава от 21 век. Какво става сега? Който е неудобен с прътите по главата, а така наречените народни избраници да се хилят по митинги и президиуми като мазни порове. Честит старт на предизборната кампания!