Следващият PR ход на Доган – да обвини Дал

Сокола усеща как партията, депутатите и властта му се изплъзват

След неуспешния PR похитителски акт в НДК, остава едно последно оръжие на Ахмед Доган - да насочи стрелите си срещу Касим Дал, човекът, който дълги години бе неговата дясна ръка.

Човекът, който дръзна да зареже Сокола, човекът който го обвини в авторитаризъм, и този, който  преди да напусне ДПС, призова за очистване на партията от доносниците.

И колкото и втренчено да гледаше Доган "похитителя" си в НДК, толкова неубедително се представи като актьор, за да убеди, а и да заздрави редиците си, месеци преди изборите през лятото.

Ясно е, че Доган губи доверието на приближените си, ясно е, че губи позиции в смесените райони, ясно е, че Турция му обърна гръб, ясно е, че трудно ще влезе в следващия парламент.

Ясно е и друго, хората на Дал и основаната от него, и от Корман Исмаилов партия "Свобода и достойнство" пият кръв от ДПС, а това няма как де не вбесява Доган и в главата му да не се въртят атентати, пистолети и мъст.

Защото му се изплъзва "разпределянето на порциите във властта", изплъзват му се милионите хонорари като консултант и хидроинжинер, изплъзва му се партията, депутатите.

Тъжен, но предизвестен край за един оял се, а и самозабравил се лидер.