Из доклада на Доган: Да бутнем ГЕРБ и да дойдем ние!

Според Сокола възможността за диктатура се превръща в реалност

В раздадените днес проекторешения на делегати и медии преди началото на VIII-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе в НДК, е записано: Конференцията възлага на висшестоящите органи на партията да провеждат конкретни действия за взаимодействие с всички партии от демократичния спектър и със структурите на гражданското общество за реализиране на алтернативно на ГЕРБ управление, което да възстанови демокрацията в България и да изведе страната от кризата.

В проекта, кояйто ще бъде приет на форума се казва, че фундаменталният проблем на българското общество е необходимостта от категорично възстановяване на демокрацията.

Според анализите на ДПС дори в условия на конституционно разписана демокрация е възможно да се реализират авторитарни модели на власт, а възможността за диктатура се превръща в реалност.

"Сегашното статукво на властовата система в страната не е способно да осигури изход от кризата", пише още в политическата проектодекларация.

"Българският бизнес е на колене и няма сигурност и предприемаческа мотивация, а България е най-бедната страна на ЕС, с изключително висока безработица, с най-висок дял на сенчестия бизнес", смятат от ДПС.

Затова - страната се нуждае от ново, истинско демократично в същността си управление, е позицията на партията на Доган.

Сред проекторешенията на форума са задачите за организационно укрепване на структурите на партията, както и необходимостта да се организира решително противодействие на опитите на управляващите да приемат дискриминационни закони, в които се ограничава правото за изучаване на майчин език.

Пердвидено е Доган да прочете доклада си около 12.40 часа. От 16 ч. конференцията ще продължи на закрито, а изборът на председател, на членове на ЦС на ДПС ще започне в 18 ч.

Дни преди форума упорити слухове из медиите свалиха лидера Ахмед Доган от трона му.

На миналата национална конференция на ДПС, преди почти четири години, Сокола направи изненадващото изказване, че идва време родителят да се раздели с рожбата си, но въпреки това и след над 20 години той остава начело на партията, която е основал.

Единственото, което сега коментираха членовете на партията на въпроса какъв ще е дневния ред на конференцията, бе, че не са изключени "изненади".

Досега обаче 22 Областни съвета на движението са номинирали Сокола отново за лидер.

Какво ще стане, предстои да разберем.