Fibank се включва в борбата срещу COVID-19, дарява 1000 безплатни теста - bulgaria.utre.bg

Fibank се включва в борбата срещу COVID-19, дарява 1000 безплатни теста

27 март 2020, 11:50 | bulgariautre.bg

Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар

Fibank (Първа инвестиционна банка) ще се включи в дарителската кампания в борбата с разпространението на коронавируса COVID-19. Благодарение на дарението, направено от банката, общо 1000 души ще получат възможността да бъдат безплатно изследвани за вируса. Тестовете ще бъдат предназначени за изследване на граждани, насочени от личния си лекар.

Общият брой тестове за COVID-19 ще бъдат разпределени между четири лечебни заведения и лаборатории: медицински центрове FiHealth и Neoclinic, лаборатории Бодимед и Рамус. Дарението покрива както разходите за закупуването на тестовете, така и за провеждането им в домашни или клинични условия.

Главният изпълнителен директор на банката – г-н Никола Бакалов – сподели, че ръководството на банката следи динамичното развитие на епидемиологичната обстановка и при необходимост е готово да разшири обхвата на дарението. „Като социално отговорна и обществено ангажирана институция, Fibank е съпричастна с възникналите предизвикателства пред българските граждани и бизнеса в този труден за всички ни момент. Ежедневно работим върху различни предложения, за да можем да приложим необходимите мерки за финансово спокойствие на нашите клиенти, грижа и безопасност за тях и служителите ни. С даряването на тестове се надяваме, че ще помогнем на още българи да бъдат навременно диагностицирани и излекувани успешно“ – допълни г-н Бакалов.

--

Fibank е първата банка в България, която осигури възможност за отложени кредитни плащания на своите клиенти, както и редица други финансови облекчения. Освен това банката осигурява максимален спектър от услуги за дигитално банкиране, грижейки се за непрекъсваемостта на финансовите процеси, както и максимална безопасност за служителите и клиентите в банковите офиси.Коментари (4)

Потребител
Алегро
В тези тежки времена на епидемия и карантина Фибанк се включват в дарителската кампания за борба с вируса с така необходимите тестове за установяване на заразата. Вярвам че всички можем и трябва да бъдем по-добри и да си помагаме с каквото можем.
28 март, 18:37 ч.
Потребител
Росен
Не съм клиент на банката, но още в понеделник ще си преместя там депозита.
27 март, 18:38 ч.
Потребител
Георгиев
Банката за пореден път се доказва като социално-отговорна компания!
27 март, 17:45 ч.
Потребител
Георги
Те май и по кредитите дадоха облекчения, явно наистина взимат сериозно участие в борбата с коронавируса. Така и трябва.
27 март, 13:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета