Младен Маринов: Не търся сметка на президента за коментарите, а и не бива

Било трудно да се избере главен секретар, тъй като всички директори на областни дирекции са добри

„Не мога да търся сметка на президента за коментарите, а и не бива”. Tака новият министър на вътрешните работи Младен Маринов коментира пред БТВ критиките на президента Румен Радев по негов адрес.

По-рано през деня президентът заяви, че Маринов се назначава на мястото на Валентин Радев, въпреки „мърлявата работа” на ведомството. Тя на свой ред зависела именно от Маринов, докато заемал поста главен секретар.

„Не мога да коментирам и не бива да коментирам защо президентът смята така. Премиерът и правителството са решили – предложили са ме. От мен може да се очаква диалог и съвместна работа”, каза Маринов.

Новият вътрешен министър заяви, че задочните скандали между „Дондуков 1” и „Дондуков 2” по негов адрес не са го разколебали. „Увереността ми идва от това, че знам какъв екип съм ръководил до вчера”, мотивира се той.

Статистиката ясно показвала, че в качеството му на главен секретар на МВР „добре организирал” и колегите му добре изпълнявали своите задължения, твърди Маринов. Проблемите в МВР по-скоро били в кадровия състав, който трябва да бъде укрепен. Въпреки това посочи, че от началото на „Борисов 3” са назначени 1700 полицаи, а са напуснали близо 600 – статистика, която до скоро била в обратната посока.

„Много е трудно да се избере главен секретар, тъй като всички директори на областни дирекции са добри. Който и да бъде избран, няма да бъде грешка”, коментира Маринов.