Борисов: Не целя война между институциите, но президентът всеки ден критикува

Политика

20-09-2018, 17:02

Снимка:

Президентство

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: Обсъждат се имена за главен секретар на МВР

Новите министри се заклеха

Президент и премиер влязоха в задочен спор за качествата на новия вътрешен министър

Президентът Румен Радев с остра критика срещу избора на нов вътрешен министър.

Премиерът маха МВР-министъра, заради мърлявата, както той се изрази, работа на полицията, а тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър. Така че аз не го разбирам много“, изказа се Радев, който забави с повече от седмица подписването на указа за Маринов.

Премиерът отговори от Залцбург, където участва в неформалната Среща на върха на Европейския съюз. Борисов подчерта, че не цели война между институциите, но президентът Радев всеки ден критикува управлението.

Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е глава на всички партии? Не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията? Да, разбира се, има право на своето мнение. Ами аз, ако почна да говоря за Пламен Узунов или неговите съветници, какви служители са? Нима там, при него, няма един, който беше заставал в хитлеристки поздрав, за същото нещо аз махнах зам.-министър. Това помага ли ни на институциите? В края на краищата отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват. Като дойдат избори, ще изберат него или други, или трети и той ще назначи необходимия министър“, заяви от Австрия министър-председателят.

 

Борисов призова Радев най-сетне да си направи партията или да оглави БСП, да излезе на избори, да си подреди министри и да управлява.