Главният прокурор призова БСП: Не използвайте Своге за политически цели, грозно е - bulgaria.utre.bg

Главният прокурор призова БСП: Не използвайте Своге за политически цели, грозно е

12 септември 2018, 13:44 | Моника Гаджанова
  • Снимка:
    МВР

Предстоят двете основни експертизи за асфалта и мантинелата

Разследването по всички основни версии за тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, продължава интензивно, увери в парламента главният прокурор Сотир Цацаров. Предстои да бъдат назначени двете основни експертизи, които касаят асфалтовите проби и качеството на мантинелата.

Първата ще се прави в чужбина – най-вероятно в австрийска лаборатория, а втората у нас – в Института по металознание към БАН. Институт към АПИ прави също експертиза на асфалтова проба от участъка на катастрофата до Своге, която също ще се използва от разследващите. По отношение на асфалтовите проби, ще се преценява съответствието им на т. нар. рецепта за асфалтова смес.  

Случаят „Своге” да не се използва за политически цели, призова главният прокурор на страната.

„Изтървана бе една фраза, която звучеше така: „Убихте 17 човека”. Много е лесно да се раздават присъди в тази зала. Ние ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели. Грозно е“, обърна се Обвинител Номер 1 към БСП.

Цацаров обеща каквото зависи от прокуратурата по случая, да бъде свършено. И съобщи, че дори взетите, но неизследвани проби от стария асфалт в злополучния участък ще бъдат запазени и ако в хода на съдебното дело бъде оспорена една или друга експертиза. Тези запазени проби ще бъдат изследвани допълнително.Коментари (2)

Потребител
Илиян
Нека разследват, стига да е справедливо и обективно, а не да се хвърли цялата вина на шофьора и строителната фирма
12 септември, 14:43 ч.
Потребител
интересно ми е
Ще доживеем ли да видим оставка на някой министър заради случилото се ?
12 септември, 14:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета