Бъчварова: Желанието на БСП да свали правителството е подривна дейност - bulgaria.utre.bg

Бъчварова: Желанието на БСП да свали правителството е подривна дейност

09 септември 2018, 11:12 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Кадър/bTV

Безотговорно е да се удовлетворят личните амбиции за власт на някого, без да има реални предпоставки за това

Няма никакви предпоставки за предсрочни избори и желанието на БСП да свали правителството в момента е подривна дейност. Това заяви пред бТВ началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова.

„Сегашното правителство е законно избрано, има мнозинство и демократичният цикъл е 4 години. Желанието да свалиш правителство в този период е подривна дейност, защото във всичките тези и критики се екстраполира личното желание на някого да дойде на власт”, коментира Бъчварова.

„Безотговорно и несериозно е, ако имаме проблем и криза това е механизъм за тяхното решаване. Но в тази ситуация кой е този проблем, който налага едно такова сътресение в държавата“, пита тя.

„Посоката, по която се върви, икономическият растеж, посоката към евро, външната политика печелят уважение на вън, но и са насочени в това да дадат дългосрочен ефект върху живота в страната. Да го спреш само за да удовлетвориш лична амбиция ми се струва доста безотговорно“, смята още Бъчварова.

За обсъждането на оставките на тримата министри Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, Бъчварова заяви, че коалиционните партньори виждат по друг начин нещата и те търсят възможност да се преосмислят оставките. Тя се надява на коалиционния съвет утре да надделеят опитът и разумът на управляващите и да се вземат правилните решения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ