Политиците лаконични на тема „ЧЕЗ“ - bulgaria.utre.bg

Политиците лаконични на тема „ЧЕЗ“

19 юли 2018, 16:14 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Freeimages.com/

Коментари след забраната на КЗК „Инерком“ да придобие ЧЕЗ

Лаконичен коментар на решението на КЗК за спиране на сделката за ЧЕЗ направи ресорният министър Теменужка Петкова.

„Има компетентен орган, това е Комисията защита на конкуренцията. От тук нататък цялото производство ясно е разписано в съответния закон“, пред журналисти в парламента Петкова. Тя допълни, че сме правова държава и всеки трябва да работи в своята компетентност.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти заяви, че приветстват решението на КЗК. „Напомням че от първия ден, когато започна скандала с ЧЕЗ и с Гинка, казахме че залагаме на българските институции и ги призоваваме да си свършат работата. КЗК доказа, че има държавни органи, които обективно и независимо обследват обстоятелствата по една сделка и не се притесняват да вземат решение дори когато то не е изгодно за някой чужд инвеститор“, обясни Веселинов.

По думите му има и „втора спирачка“ за тази сделка. „Това е КЕВР и в това отношение смятам, че българските потребители трябва да бъдат спокойни“, изтъкна уверено той.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране поясни, че няма никакви притеснения от това решение. „Има решение на КЗК за ЧЕЗ с незабавно изпълнение – нямам никакви притеснения“, каза Иванов пред журналисти в парламента.

От БСП пък призоваха правителството „още сега ясно да заяви, че държавата ни има интерес от участие в закупуването на акции на ЧЕЗ“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета