Хърватия пише история на Мондиала

Англичаните направиха силно първо полувреме, което не бе достатъчно

Хърватия пише история на Мондиала. Момчетата на Златко Далич ще играят финал с Франция. Преди 20 години Шукер, Просинечки, Бобан, Щимац, Билич стигнаха до полуфинал на световното първенство и загубиха от французите с 1:2. После, в малкия финал победиха Холандия и станаха трети в света.

Сега, Модрич, Ракитич,Субашич, Перишич, Манджукич,  Върсалко, Вида и другите ще се борят за световната титла. Но в никакъв случаи не трябва да се правят сравнения кои са по-добри. Защото и онова поколение от мондиала през 1998 бе звездно.


Англия ще играе в малкия финал с Белгия след като двата отбора играха вече един мач между тях в групите на световното. Белгийците спечелиха с 1:0 и Англия отиде всъщност в по-лесния поток. Тъй като мачът няма да има такъв заряд двата отбора може да направят голово шоу. А голмайсторите на двата отбора Кейн и Лукаку да се развихрят.

Англичаните ще оставят трайна следа в този Мондиал с новата си визия. Гарет Саутгейт коренно промени психиката на този отбор. Успяха в този турнир за първи път след 1990 да достигнат до финалната четворка. В мача с Колумбия успяха да превъзмогнат традиционното отпадане на дузпи, като този път излязоха победители след страхотна драма.

Отборът на Англия има добро бъдеще. Само,че трябва да играе както го направи срещу Хърватия през първото полувреме. Силно и мощно. И да отправят повече удари във вратата на съперника, като в предишни мачове.

Англичаните ще бъдат запомнени също така с "влакчето" при изпълнение на корнери на това световно. И после как се разпръскваха на всички страни в наказателното поле на съперника и бележеха голове. За Англия попадения отбелязаха и Трипиър и Магуайър ,което показа,че отборът им не разчита само на Хари Кейн.

В Хърватия също не чакаха само на Модрич. Ракитич,Перишич и Манджукич  бяха също на линия при отбелязване на попадения. А Субашич показа,че е вратар от световна класа. Със сигурност на финала Хърватия ще предложи по отворен мач. Франция, която на това световно играе по италиански пестеливо и с кинжални контри, ще се опита да отбележи в такива ситуации.


В един мач всичко може да се получи. Франция може да прибави втора звезда на фланелката си, ако стане за втори път световен шампион. Хърватия може да сложи първата си звезда, ако спечелят мондиала. И ще станат първия балкански отбор световен шампион. Както и деветия световен първенец в историята на Мондиалите.


Досега от Балканите не е имало и финалист на световно. Така,че Хърватия пише история на Мондиала.