Хърватия логично се класира за Мондиал 2018

"Шахматистите" постигнаха тактическо 0:0 в Пирея срещу Гърция

Хърватия пак е на световно първенство. След категоричното 4:1 на "Максимир" в Загреб последва тактическо 0:0 в Пирея срещу Гърция.

Още, когато Хърватия се падна да играе бараж с Гърция беше повече от ясно,че "шахматистите" ще излязат крайни победители.

Само трябва да се види какво звездно поколение има този отбор. Субашич пази на вратата на Монако. Ракитич е в Барса, а капитанът Модрич в Реал. Атаката е убийствена с Перишич от Интер, Калинич от Милан и Манджукич от Ювентус. Тримата играят в историческите грандове на Италия. За десерт Крамарич е в Хофенхайм от Бундеслигата. Крайните защитници също са в  големи отбори. Шиме Върсалко е в Атлетико Мадрид,а Иван Стринич в Наполи.

При такъв отбор,с такива състезатели нищо чудно слуховете,че Карло Анчелоти ще бъде треньор за световното в Русия да се окажат верни. Доскорошният наставник на Байерн изчака да види дали хърватите ще се класират за Мондиала. Е,това вече е факт. Въпрос на време е да се разбере дали този невероятен тим ще бъде воден от един от най-класните мениджъри в света.


Хърватия направи отлично впечатление на европейското във Франция. Закъснели треньорски смени лишиха хърватите от сигурна победа над последвалия европейски шампион Португалия. Ако балканците бяха елиминирали португалците можеха да стигнат вместо тях на финал.

Дано Хърватия си е научила урока и да играе по-внимателно във важните моменти от мачовете на елиминациите. Сегашният отбор има възможност да изравни тимът на Бокшич, Шукер и Просинечки от световното във Франция през 1998 година. Тоест хърватите да играят поне за бронзови медали. А може и финал.