Големият ден на Меган и Хари

Принцът и актрисата си казват „да“ в Замъка Ундзор

Като по филмите – актрисата Меган Маркъл и принц Хари ще си кажа „да“ на пищна церемония в Уиндзор. Двамата са сгодени от 27 ноември миналата година, а дългоочакваната сватба се следи с огромен интерес както на Острова, така и по целия свят. 

Церемонията ще се състои в параклиса „Сейнт Джордж“ в Замъка Уиндзор. Началото на църковната служба е по обяд местно време. Венчавката ще извърши архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби. 

Кум на сватбата е братът на Хари – принц Уилям. А в отсъствие на нейния баща, булката няма да бъде заведена до олтара, а ще върви сама. Меган няма да има кума. В церемонията ще я съпроводят група деца шафери, сред които естествено са и двамата племенници на младоженецът принц Джордж и принцеса Шарлот. Само новороденият Луи почти със сигурност ще пропусне церемонията.

След службата младоженците ще се качат на открита кралска каляска, теглена от коне. По време на обиколката те ще поздравят хората, събрали се да гледат сватбата. 

На приема след венчавката са поканени 600 гости. Освен отбраните блюда от свежи продукти ще бъде сервирана и торта, направена от 200 лимона, 500 органични яйца, по 20 кг. брашно, захар и масло и 10 бутилки сок от бъз.