Моуриньо държи трима да останат в Манчестър Юнайтед

Това са Фелайни, Дармиан и Блинд

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо разкри, че иска да задържи в състава Матео Дармиан, Дейли Блинд и Маруан Фелайни, опровергавайки информациите, че те не влизали в плановете му за следващия сезон. Специалния обаче не изключи евентуална продажба на някой от първите двама, ако самите те не са щастлив на "Олд Трафорд" и искат да напуснат. За третия всичко зависи от него, тъй като договорът му изтича и той не е решил дали да го продължи.

"Когато един футболист иска да си тръгне, ако случаят е такъв, и подходящата оферта за него пристигне в клуба, ние ще я разгледаме, защото винаги се опитваме играчите да бъдат щастливи. Ако щастието за тях е свързано с напускането им, ще видим какво ще се случи. Те обаче са в плановете ми, не искам да ги продавам. Искам да останат", заяви Моуриньо за Дармина и Блинд.

Португалският специалист коментира и бъдещето на белгийския национал Маруан Фелайни, който не е подновил догвора си, изтичащ в края на сезона. "Все още съм положително настроен. Той е важен играч, когото харесвам. Той обаче е в различна позиция от тази на останалите футболисти, които имат договори. Ние можем да контролираме тяхната съдба по различни начини, но съдбата на Фелаини е в неговите ръце. Той трябва да реши какво го прави щастлив. Знае, че и аз, и клубът искаме да остане. Той е получил нашето предложение, така сега зависи от него дали ще го приеме. Положителен съм, защото чувствам, че му харесва тук. Има голям шанс да остане, но ако си тръгне, така да бъде", добави португалецът.