Висши представители на ООН: Европейската младежка конференция има значителни постижения

Свят

25-04-2018, 16:23

Снимка:

Министерство на младежта и спорта

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК и Студентските съвети в защита на Европейската младежка конференция

Регионалният директор на Фонда за население и развитие на ООН Алана Армитаж с писмо до министъра на младежта и спорта

“Конференцията постигна значителни постижения и съм убедена,  че изработените Европейски младежки цели, формулирани и договорени по време на събитието, ще доведат до осезаеми резултати за младите хора в Европейския съюз и извън него”. Това пише в официално писмо до министъра на младежта и спорта Красен Кралев регионалният директор за Източна Европа и Централна Азия към Фонда за население и развитие на ООН Алана Армитаж.

„Поздравявам Вас и целия екип на Министерството на младежта и спорта за привличането на младите хора като приоритет в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС“, се казва още в писмото. “Очакваме с нетърпение да продължим сътрудничеството си и да разширим партньорството си, за да подкрепим България в секторите на здравеопазването и развитието и правата на младите хора”, посочва още регионалният директор на Фонда за население и развитие на ООН.

В официалната кореспонденция до министър Кралев Алана Армитаж поздравява Министерството на младежта и спорта за осигуряването на присъствието на представители на страните от Западните Балкани и страните от Източното партньорство в конференцията.  По думите й, тези участници са имали възможност да се придобият опит и това ще бъдe от ключово значение за напредъка в изпълнението на младежките цели през следващото десетилетие.

„Благодаря Ви, че осигурихте включването на младите хора с увреждания в конференцията”, казва Армитаж.