БЧК и Студентските съвети в защита на Европейската младежка конференция

Общество

25-04-2018, 14:12

Снимка:

Министерство на българското председателство на Съвета на ЕС

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП с пореден опит за популизъм на гърба на Европейката младежка конференция

Обещава ли БСП места в евролистата на „БСП-Младежи 2“ ако клатят сектора?

Нови две младежки организации застанаха зад организаторите

Младежите от Българския червен кръст и Националното представителство на студентските съвети подкрепиха организаторите на Европейската младежка конференция. Двете младежки НПО-та категорично отхвърлиха неверни твърдения, че на събитието не са присъствали достатъчно млади хора и не са имали възможност за изказвания.

„Позицията изпращаме, провокирани от изказването на председателя на Европейския младежки форум - Луис Алварадо, който изрази разочарованието си, както и във връзка с това, че бяхме споменати в декларация на Министерство на младежта и спорта“, пишат Студентските съвети.

„Като част от общността на младите хора в България, ние, от Национално представителство на студентските съвети, изразяваме опасенията си, че подобни външни провокации създават предпоставки за злепоставяне на България пред европейската обединена общност.

В заключение бихме искали да изразим задоволството си от цялостното провеждане на събитието като очакваме обобщените анализи на Министерство на младежта и спорта от проведеното събитие на Европейския младежки форум в София“, пишат те.

Подобно е и становището на младежите от БЧК, чиито представители също взеха участие в конференцията.

„В обобщение можем да посочим, че изработените по време на Европейската младежка конференция Младежки цели са изключително важен и качествен резултат от работата на участниците в конференцията и са полезен инструмент за изработване на бъдещи национални и европейски политики, както и за провеждане на конструктивен диалог между младите хора, организациите и институциите“, пишат от БЧК.