БСП с активно мероприятие срещу успехите на Председателството в сектор „Младеж“

Младите социалисти били разочаровани от Европейската младежка конференция

БСП изпрати младежката си организация на активно мероприятие срещу успеха на Председателството в сектор „Младеж“.

Вместо да застанат до другите младежи от страната и Европа в търсене на най-важните приоритети за бъдещето на сектор „Младеж“, бъдещите лидери на „левицата“ се отдадоха на партийно говорене. Те настояват за „незабавно обяснение и последващи мерки от страна на отговорните за случилото се по време на конференцията“. 

„По време на конференцията младите хора бяха лишени от възможността да говорят на равни начала с политическия елит на България. Вместо това, те бяха поставени в ролята на зрители на правителствената постановка, която Министерството на младежта и спорта подготви за тях“, заявяват младите социалисти.

„Ние, от Младежко обединение в БСП, твърдо заставаме срещу действията на правителството и Министерство на младежта и спорта, в частност. Вярваме, че това поведение на управляващите показва на младите хора в страната и Европа, че правителството ни не желае да ги приеме като равнопоставени в процеса на взимане на решения“, се казва в позицията на най-младите активисти на „столетницата“.

„Настояваме за незабавни действия от страна на правителството в посока устойчива промяна в оформянето и защитаването на политиките за младежта!“, завършат високопарната си декларация те.