Викове в кулоарите: БСП срещу ГЕРБ заради протеста на хората с увреждания

Политика

18-04-2018, 14:50

Снимка:

Александра Милева

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хората с увреждания излизат на пореден протест

Цветанов: Прожекторите са включени, г-н президент!

Опозицията скочи на управляващите - не допускали протестиращите вътре в НС

Управляващи и опозиция сe скараха на входа на парламента заради протеста на хората с увреждания. Представители на хората с увреждания трябваше да се срещнаст с БСП. Надписът на тениските на хората „Системата ни убива“ обаче се оказа агитационен материал и те не бяха допуснати в парламента. За това от БСП обвиниха зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов и му поискаха оставката.

„Управляващите не пускат протестиращите хора с увреждания само защото са срещу системата“, заяви Корнелия Нинова.

Емил Христов обясни, че изобщо не бил предупреден за разрешението на протестиращите да влязат вътре в сградата.  „Говориха ми само за някакви фланелки“, обясни зам.-шефът на парламента. „Нямам нещо против, нека заповядат“, допълни той.

На вратата на парламента двете политически партии се засякоха, след като представители на ГЕРБ изразиха готовност за среща с хората с увреждания.

„Те идват със законодателни инициатива, а вие не ги допускате“, заяви Драгомир Стойнев от БСП. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов припомни, че правителството е отпуснало през 2017 г. 162 млн. лв. за около 30 хил. души, които са в неравностойно положение. Цветанов обясни, че министърът на социалното министерство Бисер Петков води разговори с хората с увреждания.