Цветанов: Прожекторите са включени, г-н президент!

Марешки: Има двама лидери – аз и Бойко Борисов

Задочните словесни престрелки между президента Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов продължиха и по време на днешното парламентарно заседание. Депутатите дадоха старт на новия политически сезон с декларации от името на парламентарните групи.

„Да се иска светлина и прозрачност в момента, когато страната ни е под прожекторите на европейските лидери и институции е израз на политическа Неадекватност“, захапа държавния глава председателят на ПГ на ГЕРБ Цветанов.

„Прожекторите са включени, г-н президент. Наложително е не да призовавате към светлина, а да се опитате да видите видимото, че България върви в правилната посока и че институциите ни се борят за обществено доверие с дела, а не с деструктивни внушения. Според вас, г-н президент, няма малки и големи държави, а такива с големи и малки амбиции.

Вие положихте високи амбиции на студентите, с които се срещнахте лично - техни и за България. Големите амбиции често се раждат от големите комплекси. У нас е достатъчно светло, г-н президент, за да се вижда всичко това“, обърна се пред депутатите Цветанов.

Председателят на БСП Корнелия Нинова използва времето на своята група, за да заговори за намаляване на депутатските привилегии. Партията и била готова с поправки в парламентарния правилник с тази цел.

„99% от българският народ работи на фиксирана заплата, ние ще си вдигаме заплатите всеки път като се вдигне минималната заплата. С кое право?  Кой в България почива 70 дни?“, заяви „червената“ лидерка.

А председателят на Воля Веселин Марешки по традиция внесе колорит сред депутатите и заяви:

„В момента в България има двама лидери - Бойко Борисов и Веселин Марешки. Да, знам, че няма да ви се хареса това.“ Думите му бяха посрещнати в пленарна зала с шумни възгласи.