Расте броят на жертвите в катастрофата на „Тракия“

Общество

13-04-2018, 13:46

Снимка:

Фейсбук/Кристиан Васев

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестока катастрофа на „Тракия“, най-малко 20 пострадали

6 загинали в катастрофата на „Тракия“

Според неофициални източници загиналите са десет

Расте броят на жертвите на фаталния пътен инцидент на АМ „Тракия“. Според неофициални източници загиналите са десет. От „Спешна помощ“ обаче не можаха да потвърдят тази информация за „България утре“.  Сигурно е обаче че жертвите са над шест - потвърдена е смъртта на 5 жени и един мъж.

В катастрофата има и над 20 ранени, сред които и дете.

„Изпратени са 14 линейки, като имаме готовност да изпратим и още“, заяви говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска.

Автобусът се е движил по линията Бургас – София. Това потвърди един от управителите на автобусната фирма Георги Атанасов. „Информацията, с която разполагаме към момента е оскъдна. Това, което знаем е че лек автомобил се завърта и удря автобуса“, обясни пред „България утре“  Атанасов. Той допълни още, че автобусът е чисто нов, а шофьорът е почивал три дни преди курса и е изключено преумора да е предизвикала трагедията.

Тежкият инцидент стана в района на Вакарел, на 28 км на АМ „Тракия“. Сигналът е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.

От АПИ апелират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в района на инцидента.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.

Движението в участъка в посока София временно е спряно. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи, съобщиха от МВР.

СДВР апелира шофьорите временно да използват за влизане в столицата маршрути различни от бул. „Цариградско шосе“, за да се осигури трасето за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент.