6 загинали в катастрофата на „Тракия“

Общество

13-04-2018, 12:18

Снимка:

Фейсбук/Кристиан Васев

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Най-малко 20 ранени в жестокия пътен инцидент

Шестима загинали и над 20 ранени в тежка катастрофа между автобус и кола на АМ „Тракия“. Сред ранените има и дете, съобщиха за „България утре“ от „Спешна помощ“.

По първоначална информация автобусът се е преобърнал и затиснал автомобил.  Тежкият пътен инцидент е станал в района на Вакарел, на 28 км. На АМ „Тракия“. съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.

„Изпратени са 14 линейки, като имаме готовност да изпратим и още“, заяви говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска.

Организирани са медицински екипи, пожарната и полицията за оказване на помощ на пострадалите пътници. На мястото на инцидента е предприета организация от пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно.

СДВР апелира шофьорите временно да използват различни от бул. „Цариградско шосе“ маршрути за влизане в града.

Екипи на столичната полиция предприеха организация на движението на района на влизане в София откъм АМ „Тракия“ за осигуряване на трасета за бързо преминаване на медицинските автомобили с пострадали от пътния инцидент с автобус на автомагистралата в участъка при Вакарел. Временно е препоръчително шофьорите да се насочват за влизане в града по други главни артерии, апелират от СДВР.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.