България няма да гони руски дипломати

Политика

30-03-2018, 10:52

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юлия Скрипал вече е в съзнание

Премиерът свиква Съвета по сигурността заради случая „Скрипал“

На практика сме показали своята пълна солидарност към Великобритания

България няма да гони руски дипломати. Решението е било потвърдено на днешното заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет. Органът се събра, за да обсъди ескалацията на напрежението около случая „Скрипал“, българската позиция и как трябва да действа страната ни спрямо Русия.

„На практика сме показали своята пълна солидарност към Великобритания. Оттам нататък трябва да запазим канала за комуникация с Русия, както набавихме с Турия. Това е наша задача като председателстващи на Съвета на ЕС“, заяви след Съвета премиерът Бойко Борисов.

На Съвета по сигурността, който се ръководи от министър-председателя, а в състава му са включени членове на правителството, ръководителите на специалните служби и представител на президентската институция, беше изслушан посланикът на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев. Той информирал властта за това, което циркулира като информация в Москва. „Чакаме още доказателства ако има такива“, казва засега премиерът.

„От месеци наред предупреждавам, че тази ескалация ще продължи. Неслучайно в съседно Косова ескалацията продължава да расте. Това напомня на ситуация отпреди 20 години. Не дай Боже това да се случи“, коментира Борисов.