Борисов и Туск единодушни – Варненската среща е необходима

Политика

22-03-2018, 13:55

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екатерина Захариева: Подготовката за срещата Турция-ЕС тече с пълна сила

Край на спекулациите, че може да няма среща Турция-ЕС на 26 март

Предстоящата среща между лидерите на ЕС и на Турция във Варна е необходима за нормализирането на отношенията между Съюза и Анкара. Това коментира българският министър-министър Бойко Борисов на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел, съобщиха от Правителствента информационна служба.

Двамата бяха единодушни, че разговорът във Варна между европейските лидери и президента на Турция е належащ за възстановяване на диалога с турската държава. „Имаме нужда от подредени отношения с нашия съсед – Турция. Диалогът с турския президент трябва да бъде продължен“, подчерта българският премиер.

Бойко Борисов и Доналд Туск се информираха и за позициите си по актуалните политически теми на Европа, които по-късно днес ще бъдат разгледани на заседанието на Европейския съвет. С този разговор на практика се слага край на спекулациите, че съществува риск Варненската среща между лидерите на ЕС и турския президент Реджеп Ердоган да пропадне в последния момент. Тя трябва да се състои в понеделник.