Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети площадката на АЕЦ "Белене“ - bulgaria.utre.bg

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети площадката на АЕЦ "Белене“

12 март 2018, 09:09 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Теменужка Петкова/Facebook

Заедно с нея ще е изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ Петър Илиев

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и от изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ Петър Илиев ще посетят площадката на АЕЦ "Белене", предаде тв "Европа".

При своето посещение министърът и изпълнителният директор на НЕК ще инспектират изграждането на необходимите за съхраняване на част от оборудването навеси. Припомняме, че в края на месец февруари при посещението си в Лондон на инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие, министър-председателят Бойко Борисов предложи изграждането на АЕЦ Белене да се реализира като един общ балкански проект, тъй като България има готови реактори. По този начин може се направи инвестиционен проект между различните държави, подчерта тогава премиерът.

Преди седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че започват разговори със съседните държави за реализацията на АЕЦ "Белене" като общобалкански проект. С кои държави обаче се водят разговори, все още не е ясно. А пред НС до края на месец юни правителството трябва да представи варианти за бъдешето на атомната централа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета