Три победи за българчета на Източно-Европейското първенство

България е представена от четирима тенисисти при юношите и девойките

Виктор Марков ТК "Диана", гр.София остана на крачка от класиране на полуфинал на Източно-Европейското първенство. Надпреварата е до 14 годишна възраст се провежда в Анталия (Турция). България е представена от четирима тенисисти при юношите и девойките,съобщи БФ Тенис.

На четвъртфиналите Виктор Марков поведе със сет, но загуби със 7:5, 1:6, 2:6 от Атакан Карахан от Турция. Така Марков ще играе за разпределение на местата от 5-то до 8-мо.

На полуфинал в турнира на двойки Марков и Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив отстъпиха с 6:7, 4:6 на първите поставени Ивановски и Мркев от Македония.

В другите мачове на сингъл нашите представители записаха победи за разпределение на местата от 9-то до 16-то място.

При юношите Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив се наложи с 6:0, 6:3 над Джем Атламис от Турция.

При девойките Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005" елиминира с 6:3, 7:6 Форта Морина от Косово, а Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ" победи с 6:4, 4:6, 6:2 Веса Джинаж от Косово.

Треньор на родните таланти е Николай Стойчев.

Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от източноевропейско първенство.

Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12 годишна възраст. Там България е представена от Никол Николова ТК "Испано", гр.Варна и Ангел Владов ТК "Супер Спорт", гр.Варна с треньор Велиан Бакалов.


Лагера и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.