ITF обяви грандиозен план за Купа Дейвис - bulgaria.utre.bg

ITF обяви грандиозен план за Купа Дейвис

26 февруари 2018, 18:56 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    ITF обяви грандиозен план за Купа Дейвис

ITF започва 25-годишно партньорство на стойност 3 милиарда долара с инвеститорската група Kosmos

ITF започва 25-годишно партньорство на стойност 3 милиарда долара с инвеститорската група Kosmos. По този начин ще бъдат генерирани значителни приходи за глобалното развитие на тениса,съобщи БФ Тенис. Бордът на директорите на ITF одобри единодушно план за превръщането на Купа „Дейвис“ в Световно първенство по тенис, провеждащо се в продължение на седмица в края на сезона, на което играят 18 страни.

Решението беше взето на заседание на Бордът на директорите на ITF през този уикенд. В него участие взе президентът на Българската федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация (ITF) Стефан Цветков.

Инвестицията от Kosmos ще включва значително увеличение на наградните фондове за тенисистите и държавите-членки на ITF, както и финансирането на проекти на местно ниво и други програми за развитие на тениса.

Жерар Пике, който е испански футболист на Барселона, е основател и президент на Kosmos. В групата е още изпълнителният директор на „Rakuten“ Хироши Микитани.

„Това е голяма промяна за ITF и тениса – заяви президентът на ITF Дейвид Хагърти. – Искаме да превърнем Купа „Дейвис“ във фестивал на тениса и забавлението, на което да участват най-добрите играчи в света. Новото партньорство не просто ще създаде Световно по тенис, но ще отключи рекордни инвестиции за бъдещите играчи.“

Плановете ще бъдат представени на годишното общо събрание на ITF, което ще се проведе през август в Орландо, Флорида. За окончателното одобрение ще бъде необходимо мнозинство от две трети.

"От инвеститорската група Kosmos сме много развълнувани да се присъединим към това вълнуващо партньорство с ITF. Заедно можем да издигнем Купа на Дейвис до нови висоти“, заяви Жерар Пике.

Вече няколко града са кандидатствали да домакинстват на първото издание на новия турнир, като преговорите продължават.

Световното ще има групова фаза, след която ще следват 1/4-финални сблъсъци на директна елиминация. Всеки двубой ще представлява два сингъл мача и един на двойки във формат 2 от 3 сета. 16 от 18 държави участници автоматично ще се класират, докато останалите две ще се избират.

Няма да има промяна във формата на сблъсъците от Група 1 и Група 2.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета