Стефан Цветков официален делегат на ITF в САЩ

Президентът на Българската федерация по тенис е официален делегат за срещата от Купа "Дейвис" между отборите на САЩ и Швейцария

Стефан Цветков, президент на Българската федерация по тенис, е официален делегат на Международната тенис федерация – ITF за срещата от Световното отборно първенство за мъже "Купа Дейвис" – световна група между отборите на САЩ и Швейцария. Мачовете ще се играят от 3-и до 5-и февруари в зала "Legacy Arena" в Бирмингам  - най-големият град в щата Алабама. Арената е с капацитет над 17 хиляди места, съобщи БФ Тенис.


Жребият бе открит от г-н Цветков в присъствието на двама от неговите колеги в Борда на ITF. Това са Катрина Адамс, президент на Американската тенис асоциация - USTA и вицепрезидент на Световната федерация в този спорт ITF, която миналата година бе на посещение в България по покана на г-н Цветков, както и Рене Щамбах, президент на Швейцарската федерация по тенис и член на местния олимпийски комитет,съобщи БФ Тенис.

Сред официалните гости бе и г-н Уилям Бел, кмет на Бирмингам от 2010 г. насам и г-н Норберт Пайк, главен съдия.

Победителят в срещата между САЩ и Швейцария ще се класира за четвъртфиналите, които са от 7-и до 9-и април и ще срещне Чехия или Австралия, а загубилият тим ще играе плейоф за запазване мястото си в световната група в средата на септември.


Капитан на отбора на САЩ за Купа "Дейвис" е легендата Джим Къриър – бивш номер 1 в света и четирикратен шампион в турнирите от Големия шлем. Той ще разчита на четирима играчи от топ 35 – Джак Сок, Джон Иснър, Сам Куери и Стив Джонсън.

Капитанът на Швейцария Северин Люти има сложна задача, тъй като в състава не са номер 3 на планетата Стан Вавринка и носителят на рекордните 18 трофея от състезанията от Големия шлем Роджър Федерер, които получиха почивка след Откритото първенство на Австралия.