В. Горанов: Превърнахме се в автогробницата на Европа - bulgaria.utre.bg

В. Горанов: Превърнахме се в автогробницата на Европа

02 февруари 2018, 17:19 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    ГЕРБ

Нужен е баланс в мерките за опазване на околната среда и в данъчната политика към старите коли

Притежаването на лека кола в България е изключително евтино и лесно. Ние се превърнахме в гробницата на Европа за стари коли. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов. Горанов изтъкна, че е нужна дискусия за цялостната политика на държавата за притежаването на леки автомобили, за състоянието на пътищата и върху контрола на правоуправлението на шофьорите.

Балансът между данъчна политика и екологични мерки е труден и трябва да го търсим заедно, защото хората у нас са сравнително бедни, посочи министърът. Той добави, че в следващите няколко месеца е нужна дискусия за промяна в Закона за местните данъци и такси по концепцията за облагане на движимите и недвижими имущества, защото тя се нуждае от усъвършенстване.

Нужен е баланс в мерките за опазване на околната среда и в данъчната политика към старите и замърсяващи природата автомобили, каза министърът на финансите Владислав Горанов. Той отговори на въпрос на народния представител Георги Гьоков относно данъчни стимули за използване на нови, по-малко замърсяващи околната среда автомобили.

Министърът изтъкна, че и сега има данъчни облекчения за моторните превозни средства, отговарящи на европейски стандарти за опазване на околната среда в рамките на 20 до 60 процента от размера на данъка, а електроавтомобилите са изцяло освободени от данък.Коментари (1)

Потребител
тфрхф
Вие ни превърнахте в гробница. Как притежаването на лека кола в България е изключително евтино и лесно,че не мога да разбера?
03 февруари, 20:08 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета