Д. Атанасова: Мотивите за вота на недоверие са комични - bulgaria.utre.bg

Д. Атанасова: Мотивите за вота на недоверие са комични

23 януари 2018, 09:19 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Кьорфишек се оказа, че има скандален доклад на ДАНС

„Очакваме откровен разговор за състоянието на страната. Няма съмнение, че корупцията е голям проблем за страната. Заради тези корупционни практики България се лишава от добрата си перспектива. Корупцията е и проблемът, който ни спира към присъединяването към Шенгенското пространство”, заяви депутатът от БСП Жельо Бойчев.

„Аз днес не очаквам особено качествен дебат. Видно е и от мотивите за вота. Те бяха доста тайнствени до онзи ден. За тях се говори от ноември и се търси подкрепа още от преди това. В един момент обаче се оказа, че БСП се оказа сама. Мотивите са комична компилация от социологически изследвания, вестникарски изрезки и разни мисли на разни хора от така наречения елит на БСП”, заяви в ефира на БиТВ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тези дни БСП разпространи копие от доклада на ДАНС за информационната акцизна система на Агенция „Митници”. Според документа, разпространен от опозицията, той е разсекретен и показва, че системата е била технически уязвима. „Кьорфишек се оказа, че има скандален доклад на ДАНС. Нямаме притеснения по отношение работата на която и да е институция. През 2016 г. е направен доклад с констатации, които Финансовото министерство е отстранило поетапно. Има само една констатация, която е в процес на отстраняване заради технически усложнения. Законът за акцизите стана факт през 2007 г. До 2010-а, докато правителството на ГЕРБ не разработи тази система, тя не функционираше”, заяви Атанасова.

По думите на Жельо Бойчев обаче не става въпрос за технически проблеми, защото „контрабандата не е технически проблем”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета