България започва Световното първенство срещу Финландия - bulgaria.utre.bg

България започва Световното първенство срещу Финландия

12 януари 2018, 08:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    България започва Световното първенство срещу Финландия

Останалите ни съперници в групата са Полша, Куба, Пуерто Рико и Иран

България ще играе срещу Финландия на старта на Световното първенство по волейбол, на което страната ни е домакин заедно с Италия. Двубоят между двата тима ще бъде на 9-и септември от 19:30 ч. в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна. В същия ден Италия ще се изправи срещу Япония в другия мач на откриването, който ще се състои във Флоренция. Останалите съперници на тима ни в Група D са действащият световен шампион Полша, Куба, Пуерто Рико и Иран,съобщи БФ Волейбол.

Вторият двубой на състава воден от селекционера Пламен Константинов е срещу Иран на 13-и септември от 20:30 ч. На следващия ден, отново от 20:30 ч., националите излизат срещу Пуерто Рико. Следва ден почивка преди 4-ия сблъсък на тима ни срещу Куба на 16-и септември от 20:30 ч. В последната си среща от груповата фаза „Лъвовете“ ще играят с Полша. Двубоят е на 18-и септември от 20:30 ч.

Много интересни двубои очакват и феновете на волейбола в Русе. „Булстрад Арена“ ще приеме сблъсъците от Група B, в която са олимпийският шампион Бразилия, Франция, Канада, Египет, Китай и Холандия. В първия ден, на 12-и септември, Холандия играе с Канада от 14:00 ч. От 17:00 ч. Бразилия излиза срещу Египет, а от 20:30 ч. Франция се изправя срещу Китай.  

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета