Пламен Константинов: Успехът срещу Финландия е нормален

Цветан Соколов отбеляза 17 точки

Мъжкият национален отбор по волейбол продължава на 1/4-финал на Европейското първенство в Полша. Националите ни, водени от Пламен Константинов победиха Финландия с 3:1 (23:25, 25:21, 25:11, 25:12 ) в плейофен мач от втората фаза на шампионата, който се игра в „Таурон Арена“ в Краков, съобщи БФ Волейбол.

С това родните представители преодоляха успешно плейофната фаза и на 1/4- финалите ще се изправят срещу Сърбия,  отново в Краков. Мачът е на 31 август, като победителят се класира за полуфиналите на Евроволей.

Волейболистите ни не започнаха по-най-добрият начин в мача, като позволиха на съперника да спечели първия гейм след множество грешки и девет загубени сервиса.  В последствие настъпи пълна промяна, като  нашите показаха на какво са способни и буквално прегазиха скандинавците в следващите три части.

Във втория гейм националите ни подобриха показателите си, като стабилизираха началния си удар, както и ефективността на атаката. Това веднага се отрази положително и България взе втората част, като изравни резултата 1:1 гейма. Напрежението падна, а усмивките и настроението се върнаха на терена.

До края на мача националите ни бяха безапелационни срещу финландците. Третият започва с разгромната разлика от 13:3 в наша полза, като българите позволиха на скандинавците да отбележат едва 11 точки в гейма. В четвъртата част „лъвовете“ отново бяха категорични. Тимът ни направи отново разлика 19:9,  като затвори със самочувствие гейма. Последната точка бе дело на най-младия в тима - Велизар Чернокожев, който сложи финалният акорд в мача, а с това и записа България и крайната победа.

С най.много реализирани точки за победата на България бе Цветан Соколов със 17 пункта. Тодор Скримов добави 13 точки за успеха. Николай Пенчев завърши с 12 точки.


Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов заяви след победата над Финландия с 3:1 гейма, в плейофите на Европейското първенство в Полша и класирането за 1/4-финалите на турнира срещу Сърбия, че успехът над финландците е нещо нормално.

"В момента Финландия е много млад отбор. Нямат много опитни играчи и затова мисля, че това е нормален резултат. Малко съм изненадан от начина, по който започнахме. Направихме много грешки, особено от сервис. След първия гейм намерихме сервиса си, играхме добре на блокада, а от там ни се върна и атаката. Така, че този резултат е нормален. Бяхме по-силният отбор“.


Волейболистите на България ще се изправят срещу Сърбия в битка за място в топ 4 на Европейското първенство по волейбол за мъже в Полша. "Лъвовете" надиграха Финландия с 3:1 гейма в плейофния двубой, в „Таурон Арена“ в Краков

След като бяха изиграни и останалите двубои от тази фаза, станаха ясни съперниците, които ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите. Победителите от срещите се класират за полуфиналите, а загубилите отпадат от надпреварата, спечелвайки място сред най-добрите осем отбора на континента.

 

Програма за 1/4- финалите

 

31-08-2017,  "Таурон Арена", Краков

18:30 ч: Русия - Словения

21:30 ч: Сърбия – България

 

31-0-2017, "Сподек", Катовице

18:30 ч: Германия - Чехия

 21:30 ч: Белгия - Италия