Главният секретар на МВР участва в Конференция FORO DI ROMA

Младен Маринов участва в Конференция на ръководителите на полицейските структури на държавите от Балканския регион

Българска делегация, водена от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, участва в Конференция на ръководителите на полицейските структури на държавите от Балканския регион (FORO DI ROMA). В делегацията е и директорът на ГД "Национална полиция" гл.комисар Христо Терзийски, съобщи пресцентърът на МВР.
В рамките на работната визита в Рим те проведоха среща с префект Виторио Рици, директор на Централната дирекция "Противодействие на престъпността" към департамента за обществена сигурност в Министерството на вътрешните работи на Италия. Бе споделено, че организирането на ежегодните конференции Foro di Roma доказва ангажираността на Италия за подобряване на сътрудничеството с държавите от Балканския регион.  Двете страни отбелязаха, че форматът е подходяща възможност за провеждане на поредица от двустранни срещи с редица италиански партньори за обсъждане на състоянието на сътрудничеството и набелязване на бъдещи действия и мерки. Главният секретар на МВР посочи, че двустранното сътрудничество с Италия в областта на вътрешните работи е на високо ниво. "Работим активно по противодействие на трансграничната организирана престъпност, имаме успешно сътрудничество с редица структури на италианската полиция". Префект Виторио Рици подробно запозна гостите със задачите на Централната дирекция и сподели опит и добри практики по осъществяване на контрол и координация на действията на различните структури на Италианската полиция.
Двете страни изразиха готовност  да развиват и надграждат изградените до този момент контакти, както и да си взаимодействат по всички случаи от общ интерес.