Радев: "Българската Коледа" инвестира в най-големия ни капитал – здравето на децата ни

Зад тази инициатива стоят хиляди българи: учредители, дарители, известни българи, медии

"Българската Коледа" не е само дарителска кампания, тя е нещо много по-голямо“, каза в Пловдив президентът Румен Радев при откриването на 15-тото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”. „Тя ни дава вярата и усещането, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя споява различни социални слоеве е инвестира в нашия най-голям капитал – здравето на нашите деца. Тя е израз на надежда за бъдещето ни като нация и държава, защото успява да обедини хора с различни професии и социално положение и образование около една обществено значима кауза”, каза още Радев. По думите му зад тази инициатива стоят хиляди българи: учредители, дарители, известни българи, медии.

"Но успехът на една дарителска инициатива и най-вече доверието в нея зависят основно от хората, които са в края на дарителския процес. А това сте вие – лекарите”, каза Радев. Той благодари от името на президентската институция и от името на съорганизаторите на инициативата, и от името на хилядите български дарители и най-вече от името на децата и техните родители на всички лекари и медицински работници, които работят по осъществяването на каузата. „Благодаря ви за спасените детски животи и за грижите, които полагате за нашите деца, за надеждата, която носите и за това, че по най-добрия начин оползотворявате дарените средства и за доверието, което вие давате в тази инициатива”, каза още президентът Румен Радев. "Благодаря на всички за успеха на "Българската Коледа", добави той.

В началото на изказването си президентът Румен Радев обяви, че е в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, за да сподели постигнатото през 2017 година и да обяви началото на 15-тото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа". "Избрах да го направим точно тук, защото това е едно от водещите лечебни заведения в страната, с над вековна история, защото тук се предлага съвременна и комплексна диагностика, развиват се терапевтична, преподавателска и научноизследователска дейност. Тази болница се гордее със своите водещи специалисти в различни области на здравеопазването. Точно тук, където годишно се полагат грижи за хиляди български деца, нашият призив ще бъде по-силен и по-истински”, каза Румен Радев.