Президентството предупреди за измама с „Българската Коледа“ - bulgaria.utre.bg

Президентството предупреди за измама с „Българската Коледа“

16 ноември 2017, 06:35 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    president.bg

Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия

Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия

„Организаторите на благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа” не са упълномощавали както физически, така и юридически лица да осъществяват дейност по набиране на нови лица на Кампанията.“ Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили в Администрацията на Президента на Република България сигнали за предполагаема измамна схема използваща името на „Българската Коледа”.

„Дейността на Рекламна филмова къща „Златен лъв“ ЕООД, която провежда кампания в социалните мрежи за набиране на нови лица за „Българската Коледа“ е опит за злоупотреба и измама с името на благотворителната инициатива.

Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия по случая, с оглед предотвратяване и преустановяване както на злоупотреби, така и уронване доверието в инициативата.

„Молим гражданите да бъдат предпазливи и при получаване на подобно предложение да проявят съобразителност и своевременно да информират съответните компетентни органи, с оглед предотвратяване на измама”, се казва в съобщението от прессекретариата на Румен Радев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета