Зоран Заев: Няма алтернатива на ЕС и НАТО - bulgaria.utre.bg

Зоран Заев: Няма алтернатива на ЕС и НАТО

06 ноември 2017, 16:39 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Премиерът на Македония не изключва сценарий "Черна гора"

Членството в НАТО и ЕС нямат алтернатива за Македония, като се очаква Русия да реагира „жестоко”, но западната ни съседка е подготвена. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за черногорското радио „Антена М”, предава БиТВ.

Според него може да се случат сходни събития с тези около влизането на Черна гора в НАТО. Бившата югорепублика пресече опит за преврат с участието на бившия служители на сръбските служби за сигурност, като един от организаторите и до момента се укрива в Русия. Москва обаче отрича да се е опитвала да дестабилизира региона.

„Искаме да подобрим съвместната работа с Русия, искаме например да продаваме повече домати, зеле и друга земеделска продукция. В същото време, нямаме алтернатива, нашият избор са ЕС и НАТО”, изтъкна Заев. Преди идването на СДСМ на власт, в Македония управляваше ВМРО-ДПМНЕ, която беше в значително по-топли отношения с Кремъл – до степен, в която беше обвинявана, че по Путинов модел слага ръка върху медиите.

„Знам, че имаше опити за ликвидирането (на властта в Черна гора) и доброто е, че навреме се реагира и това беше спряно. Някои анализатори казват – сега ти си на ред. Ако нещо трябва да се случва – да се случва. Приех да съм премиер. Моята страна има нужда от лидер. Готов съм да взимам решения, които се очакват от нашите граждани, на всяка цена”, коментира Заев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета