Борисов поздрави Зоран Заев за победата на местните избори - bulgaria.utre.bg

Борисов поздрави Зоран Заев за победата на местните избори

16 октомври 2017, 16:23 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър МС

Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор

Резултатите от проведените местни избори в Република Македония са доказателство за одобрението на водената политика на Вашето правителство – политика на добросъседство, диалог и разбирателство, в основата на която са европейските ценности. С тези думи премиерът Бойко Борисов поздрави македонския министър-председател Зоран Заев в телефонен разговор днес, предаде пресслужбата на Министерски съвет.

Според Борисов, с положителните сигнали, който излъчи и към народа на Република Македония, и към международната общност, подписаният в началото на август Договор за добросъседство с България е голяма крачка по пътя към възприемането на Република Македония като сериозен партньор на НАТО и Европейския съюз.

“Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор. Сигурен съм, че резултатите няма да закъснеят“, посочи премиерът Борисов като подчерта, че България ще продължи да подкрепя развитието на Република Македония и приемането й в НАТО и Европейския съюз.

Бойко Борисов изтъкна, че темата за приобщаването на страните от Западните Балкани в евроатлантическите структури ще е основна за Българското председателство на Съвета на ЕС. Той изрази надежда, че с постоянство и изпълняване на всички изисквания перспективата за приемане на Република Македония в ЕС и НАТО ще става все по-отчетлива.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика