Стамен Белчев отново влезе в историята с ЦСКА

"Армейците" случиха на добър треньор, който не говори, а действа

ЦСКА победи Лудогорец с 2:1 на стадион "Лудогорец Арена". Така Стамен Белчев отново влезе в историята на "армейците". След като в миналия шампионат с лекота победи два пъти Левски с по 3:0, сега под негово ръководство "червените" записаха първата си победа в шампионата над Лудогорец.

Начинът по който се разви срещата ще се помни дълго. Домакините поведоха с 1:0 в началото на второто полувреме с гол на Кампаняро. След това Каранга намери отлично топката с глава и я заби неспасяемо в долния ляв ъгъл на Браун.
В последствие събитията на терена се развиха с бясна скорост. Съдията показа несъществуващ  втори жълт и съответно червен картон на Каранга. Минута по-късно Белчев прояви страхотен усет и пусна в игра Меркадо на мястото на Кулма. Само две минути по-късно точно Меркадо от двадесетина  метра намери идеално топката и тя попадна в долния десен ъгъл на Браун. Така ЦСКА с играч по-малко поведе с 2:1. В края на мача Сисиньо събори Меркадо в наказателното поле, но не бе отсъдена дузпа за ЦСКА.

В един епичен мач "армейците" спечелиха гостуването си в Разград и намалиха преднината  на Лудогорец на върха на две точки.

Дори и в изказванията си след мача Стамен Белчев показа реализъм и говори умерено. Много други наставници на негово място сигурно биха се хвалили откровено след такъв успех и при подобни обстоятелства. Но скромността на Белчев създава спокойна атмосфера за работа на неговите футболисти.
В ЦСКА случиха на добър треньор,който не говори,а действа. И това си личи по резултатите.