Стамен Белчев: В ЦСКА само резултатите оставят треньора

Опитвам се да давам пример на футболистите

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира новините около тима пред "Дарик". Наставникът на "червените" сподели очакванията си за дербитата с Левски и Лудогорец.

"Десет месеца съм в ЦСКА, в такъв тим само резултатите оставят треньора. Здраво съм стъпил на земята. В България така е прието, че грандовете трябва да побеждават във всеки мач и очакванията от феновете са големи, особено в ЦСКА.

Опитвам се да давам пример на футболистите, не обичам да правим циркове. За момента самите футболисти и ние като треньорско тяло направихме добър екип, има настроение в тима, трябва да бъдем постоянни в игрово отношение.

Бодуров, Манолев, Барт и Каранга са лидери в тима, но важното за мен е колективът. За Стоилов няма какво да говорим, резултатите му говорят. В ЦСКА искам първо футболистите да изпитват удоволствие и да им носи наслада, да радваме феновете. Каранга прави страхотен сезон, надявам се да остане и през пролетта при нас, все пак ръководството решава. Кирил Десподов е един страхотен млад български футболист, но това, че не играе на моменти е с възпитателна цел, в други моменти не заслужава да играе, няма постоянство.

Треньорските смени ги решават шефовете. Делио Роси няма нужда от представяне, със страхотна визитка. Според мен малките детайли ще решат дербитата, евентуални индивидуални грешки, дано ние направим по-малко такива, и да излезем победители.


С господин Гриша Ганчев се работи много добре, той иска отборът да побеждава, страхотен човек, с него добрите дни предстоят за клуба и отбора. Колкото по-рано има яснота за евентуално участие в Европа, толкова по-добре. Това лято подготовката ни беше съобразена с участие в Европа, което наруши и представянето ни за първите два мача.

Надявам се, да победим Лудогорец още в следващия мач. В провинцията се събират повече хора от близките населени места, чакат си мача цяла година, за мача с Левски ще мислим, след като мине този с Пирин. Благодаря на феновете за подкрепата във всеки един мач, която ни оказват, надявам се с действията си на терена да ги правим след всеки мач щастливи и тепърва предстоят хубавите дни пред отбора", заяви Стамен Белчев.