Заместник-министър Ваня Колева се срещна със своя колега от Виетнам Нгуен Чонг Тхъа

Делегацията е на посещение у нас, за да се запознае с младежките политики, които провежда България

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева се срещна със заместник-министъра на Министерството на вътрешните административни въпроси на Виетнам Нгуен Чонг Тхъа.
На срещата присъстваха още посланикът на Виетнам Н.Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан и представители на ММС и Министерството на вътрешните административни въпроси на Виетнам. Делегацията е на посещение у нас, за да се запознае с младежките политики, които провежда България.
Ваня Колева приветства гостите и заяви, че Виетнам е традиционен приятел и важен партньор на България в динамично развиващия се регион в Югоизточна Азия.
„Радвам се, че имаме възможността да работим за бъдещото развитие и укрепване на двустранните ни отношения в посока младеж и спорт с цел изграждане на стратегическо партньорство в духа на приетата от президентите на двете страни през 2013 г. Съвместна декларация България-Виетнам“, каза зам.-министърът.
Тя запозна членовете на делегацията с младежките политики и практики, които провежда ММС, като подчерта, че основната мисия е подобряването на качеството на живот на младите и на условията за успех на всеки млад човек чрез устойчиви механизми за инвестиране в младежта като значим социален капитал и за мобилизиране потенциала на младите хора в развитието на България.
Ваня Колева представи и приоритетите в сектор „Младеж“ в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и задачите, с които трябва да се справи Министерството на младежта и спорта през този период.
Нгуен Чонг Тхъа благодари за отделеново време и сподели, че младежките политики, които провежда ММС ще служат за пример на Виетнам.
„Срещата в България е изключително полезна за нас и ще се радваме да продължим съвместната ни работа и в други области“, каза още той.
Зам.-министър Ваня Колева увери, че сътрудничеството между двете страни ще продължи и предложи занапред партньорството между България и Виетнам в областта на младежта да обхване и спорта на експертно и ръководно ниво с обмен на успешни практики и опит.
„Спортът е социален феномен за борба с агресията, която съществува навсякъде в момента. Това е инструмент, който ММС изключително добре прилага в работата си с младите хора“, заяви Ваня Колева.
Тя връчи на зам.-министъра на Министерството на вътрешните административни въпроси на Виетнам Нгуен Чонг Тхъа и посланика на Виетнам Н.Пр. Нгуен Тхи Хонг Оан почетни плакети на Министерството на младежта и спорта.