Зам.-министър Ваня Колева участва в откриването на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите"

Събитието се провежда в Сандански

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства на церемонията по откриването на 22-ото издание на Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ (БМФ), който се провежда от 6 до 11 септември в Сандански. Най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа се организира от Сдружение „Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите“ в партньорство с Община Сандански. Патрон на фестивала е Министерството на младежта и спорта (ММС).
Ваня Колева приветства участниците и гостите на фестивала. Тя поздрави организаторите за дългогодишните усилия, които полагат за успешното му провеждане.
„Радостна съм, че имам възможност да присъствам на това важно събитие. ММС високо оценява фестивала, който за 22 години се доказа като водещо младежко събитие не само в България, но и в Европа. Той е най-голямата платформа за развитие на таланта и потенциала на всички млади хора“, заяви зам.-министърът.
Тя подчерта, че младежкото овластяване и развитие на личностните и професионални качества на младежите в България е основен приоритет на ММС и е заложено в Управленската програма на правителството за следващите 4 години.
„За нас е изключителна чест и удоволствие да ни гостувате в Сандански! Пожелавам много приятни емоции на всички млади участници. Сигурен съм, че ще успеете да разгърнете на 100 % потенциала и възможностите си и всеки от вас ще покаже най-добре своя талант. За нас всяко издание е незабравимо и вълнуващо и се надявам и за всички вас да е така“, каза кметът на Сандански Кирил Котев.
На церемонията по откриването присъстваха още зам.– министърът на икономиката Александър Манолев, народният представител Атанас Стоянов и зам.-кметовете на Община Сандански Зорица Органджиева и Георги Трайков.
Тази година във фестивала участват около 400 младежи от 15 страни – танцьори, певци, художници, фотографи, студенти и др. В рамките на събитието се провеждат редица прояви, насочени към популяризиране на съвременното изкуство и съхраняване на културните традиции, опазване на околната среда, стимулиране на младежката активност, спорт и доброволчество, приобщаване на младите хора към проблемите на страната, региона и Европа и провокиране на тяхната активност за преодоляването им.